Poradna Koloběžky


Autor: | Vloženo: 25.08.2013 000 23:29 | Témata: Poradna Koloběžky

Jízda po městě na nerovném povrchu

dobrý den, rozhoduji se mezi Micro Sprite/ Micro Bullet a většími (ale těžšími) Micro Speed Plus/ Micro Flex. chci se zeptat, jaké jsou vaše zkušenosti s koloběžkou, pokud jde o nerovné povrchy ve městě jako chodníky, dlažba, kostky apod. nenašla jsem prodejnu, kde bych je mohla vyzkoušet (olomouc či brno). moc vám děkuji za jakýkoli názor a radu

  • Koloběžkárna.cz

    Koloběžkárna.cz

    26. srpna 2013

    Dobrý den, pokud chcete koloběžku na nerovné povrchy, volte určitě co největší kolečka, ideálně model Flex s pružnou deskou,který nerovnosti dobře pohlcuje, nebo i větší. Model Speed+ s odpruženým uložením koleček tlumí o něco méně, Bullet a Sprite jsou opravdu na hladký asfalt a kvalitní chodníky. Pokud se jedná o dlažební kostky, zámkovou dlažbu apod., budou Vás z otřesů bolet ruce, koloběžka bude rachotit a odradí Vás to od ježdění. Pokud byste měla cestu do Ostravy, u nás všechny modely můžete vyzkoušet.
    Koloběžkárna.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Jenn

      26. srpna 2013 - Jenn

      Dobrý den, bohužel Ostrava je úplně z ruky už, jinak byste mě tam měli hned zítra :) děkuji za odpověď, ještě se zeptám tedy dále - zahvrhuji tedy ty malé modely a ponechám speed plus a flex jako varianty a přidám navíc ještě micro white, která má kolečka ještě větší. nicméně tady už mám pak problém s hmotností, navíc každé stránky uvádí hmotnost jinou a to až o půl kila, což je dost, a já si pak nemůžu udělat názor ny to, do jaké míry je koloběžka ještě dostatečně kompaktní například do mhd nebo do obchodu... ? není hmotnost uváděna třeba na krabici? jinak nevím, jak to zjistit...
      a druhá část dotazu - dnes jsem ve sportisimu narazila na koloběžky značky jd bug. jsou značně levnější! můžete mi říct Váš názor na rozdíl mezi těmito značkami? vyplatí se investovat vlastně dvakrát tolik do značky micro? a liší se také výška desky od země - tam je lepší nižší (kvůli menší námaze nohou při odrazu) nebo naopak vyšší kvůli nerovnostem terénu (aby "nedrhla")?
      moc Vás prosím, pokud můžete ještě poradit. koloběžky si nemám kde vyzkoušet, tak zjišťuji, co můžu.... velmi děkuji


    • Koloběžkárna.cz

      27. srpna 2013 - Koloběžkárna.cz

      Model White váží přesně 4700 g (údaj na krabici), samozřejmě koloběžky s většími kolečky jsou méně skladné a těžší, ale zase nabízí mnohem větší komfort jízdy i na delší trase. Řekl bych, že do českých měst jsou na pohodlnou jízdu 200mm kolečka adekvátní, ještě lepší pak jsou nafukovací (ty má třeba model Flex Air). Ale ty lze koupit samostatně a dát i na White, podle toho, jak se Vám bude jezdit. V obchodě koloběžku dávám do vozíku, v MHD pod nohy, je to o zvyku :-)
      Co se týče ceny za značku Micro, tak opravdu nejsou levné, a to říkám jako jejich prodejce (nemusíte brát můj názor jako nestranný), ale výhodou je, že jsou kvalitní a robustní, mají promyšlené detaily (např. plastová objímka na řidítkách, díky které kov nerachotí, a mnoho dalších). Hlavní výhodou však je, že na ně lze koupit jakýkoli díl samostatně, takže se koloběžka při poškození nebo opotřebení nemusí vyhodit, jako je tomu u čínských výrobků, ale lze ji snadno opravit.
      U koloběžek obecně je lepší, pokud jsou co nejnižší, lépe se na nich pak jede a nebolí tolik nohy (nemusíte při odrazu tolik dřepovat), ale samozřejmě patníky, kanály a jiné nerovnosti je třeba si hlídat. Micro je hodně nízké, protože pod nášlapem má ještě rám.
      Koloběžkárna.cz


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.